Любомир Стефанов: Радев ни прати на избори

Според него мандатът е трябвало да отиде при ДБ
18 юли 2022 10:26, Росен Стойчев
31
Любомир Стефанов: Радев ни прати на избори
Снимка: БГНЕС

"Президентът ни прати на избори, защото дали съзнателно, или не, той бламира третия мандат за съставяне на правителство". Това мнение изрази пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

По думите на политолога политиците са влезли във фаза, в която не се назовават проблемите, а се казва кой е лицеприятен за преговори и кой - не.

"Тази центрофуга, в която сме влезли, няма да произведе сухо пране, а все повече цветовете се смесват. Логично звучи Кирил Петков и Асен Василев да имат финалния печат върху празния лист, който Корнелия Нинова ще получи.

Още по темата
Въпросът е доколко тя и партията ѝ са си променили високомерното мнение кой да сяда от другата страна на масата за преговори и в каква функция".  

Той като гражданин е изненадан от това, че Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на БСП, но подчерта, че като политолог - това не го изненадва, защото президентът е показал, че е последователен в действията си, но логиката за този му избор "клони към нула".

"Този човек стана президент за втори мандат не с гласовете на левицата и да прави реверанси някому - на фона на всичките си заявки, че е президент на всички българи - звучи несериозно. Това го задължаваше да оцени прагматично как може да се излезе от тази ситуация", уточни Стефанов.


Според него "Демократична България" за пореден път ще разберат, че са изпаднали "в онази ситуация, където миналата година подкрепяха втория мандат на Радев с отвращение и са чакали някакви дългосрочни инвестиции да им се върнат":

"Оказа се, че няма такива и за пореден път са излъгали себе си и електората си. Факт е, че ДБ беше формацията с най-много отворени комуникационни канали за преговори. Решението е на Радев и той ще носи отговорността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Чак сега ли вдяна, Любчо, дедовото? Той ни прати в хаяса още като вдигна юмручето в подкрепа на паветните протести 2019 год БСП и ДБ тогава ги "оглавиха" Майчето също. Тя изхвръкна първа от НС, сега е ред на БСП и ДБ. А ПП ще го докарат до импийчмънт, щото са негови хора, обаче са по-умни и по-красиви. А какво ще правим ние с гайдите? Ще мрем от студ и глад и ще гласуваме с машинките на Мадуро
23
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
що се отнася до твърдението му,че Радев ни пратил на избори трябва да се отбележи,че това му "мнение" не е нито на "гражданина" в него,нито на "политолога"..Явно в тялото му битува и трето същество,което си няма понятие от КОНСТИТУЦИОННИ РАЗПОРЕДБИ и връзките на "ПРИЧИНА-СЛЕДСТВИЕ"..
22
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Той като гражданин е изненадан от това, че Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на БСП, но подчерта, че като политолог - това не го изненадва,"...?!?!..На медицински език това се нарича "шизофрения",тоест,раздвояване на личността..Защо ни занимават с такива еквилибристи?
21
3
 
5
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
На който и да беше връчил мандат президента работа върви в посока избори! Този парламент е тотално изчерпан и компрометиран. Не че следващия ще бъде цвете, и там ще има противопоставяне, боричкане и опити за купуване на гласове. Нищо добро не може да се случи от тук нататък. Казвал съм го не веднъж, при избори не търсете доброто, защото няма да го намерите, избирайте по-малкото зло!
20
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
избори до дупка докато случим на хора вчера имаше снимка на христо иванов да секачва в джипа на бобокови изб активност през окт ще бъде много ниска затоваотиваме на нови избори през пролетта
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори са най-добрия вариант за България.
18
4
 
9
 
! Отговори
Зимааааа!!!! преди 1 година
Комунистът Радев и президент само на БСП едва ли е можел нещо друго да измисли. Сегга зависи от ИТН, дали ще се съюзят с БКП-БСП на Нинова, Янев,Костадинов.Труден живот ни чака с тези.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пинокио и Шиши са в криза! Едното ще трябва да си търси друг шперплат за подпиране, а другото се чуди как да продължи да маа евтини кюфтета.
16
3
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
А бе работите отиват на зле за ДБ.Ами Ристьо пак да хваща гумената лодка и пак да обикаля
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам' ше ге прати, ами, ДБ са един файтон костовистка компания! На тях ли даде мандат, кво ше го правят?
14
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любо, време е за Възраждане!
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крушата не пада по-далече от дървото. Не забравяйте кой издигна навирения чукан за президент! Пък вие пак си гласувайте за него. Той ще сътвори още по-големи простотии в държавата!
12
11
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Откога умни и красиви е обида? Т*пите и гр*зните да си гласуват за Възраждане и ИТН
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не мога да разбера тази плюнка ДБ с една шепа депутати къде се слага и от къде имат такова голямо самочувствие... Дали ще е БСП или ДБ, все *** на ПП. Но по-логичното е да се даде на по-голямата от двете формации.
10
3
 
12
 
! Отговори
Джон преди 1 година
С риск да обидя г-н Стефанов, шансовете за получаване на третия мандат се разпределяха поравно между ДБ и БСП. Така, че вероятността за подобно решение е точно 50%. От там нататък - инвестиции, доверие, други, са лично мнение, което не съдържа никакви факти.
9
7
 
23
 
! Отговори
седераст преди 1 година
умните и красивите леят крокодилски сълзи! На следващите избори ДБ ще е част от историята!
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ трябва да се закрие! Там са най-празните кратуни и най-меките китки. Само шкембаците и мераците са им големи
7
7
 
17
 
! Отговори
Светнат преди 1 година
Свиквайте дeбилчета ***, че идват избори, а вие на бунището където ви е мястото.
6
3
 
19
 
! Отговори
Знае преди 1 година
се вече, че след инструктажа на "закуската" в американското посолство правителство ще има. ГЕРБ са се съгласили да разиграят сценария с техни депутати гласували ЗА. ДПС също. Просто страхът от евентуалните проценти на Възраждане е голям.
5
5
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
ТоА пА отде се пръкна?!?!